מתכונים

טפיוקה ריבת חלב, בננה וקינמון
טפיוקה קוקוס וחלב מרוכז ממותק

כמות: 1 טפיוקה

זמן הכנה: 5 דקות

רמת קושי: קל

 

המרכיבים:

80 גרם טפיוקה דליוקה

30 גרם חלב מרוכז ממותק

30 גרם שבבי קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את הטפיוקה למחבת טפלון ומשטחים לשכבה אחידה. מבשלים למשך 3 דקות על להבה גבוהה.

2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למחצית הטפיוקה את החלב הממותק ואת שבבי הקוקוס הטחון.

3. מקפלים את הטפיוקה לחצי ומגישים.

 

בתיאבון!

טפיוקה פטריות וגבינה בולגרית

מות: 1 טפיוקה

זמן הכנה: 5 דקות

רמת קושי: קל

 

 

המרכיבים:

80 גרם טפיוקה דליוקה

10 גרם גבינת פרמזן, מגוררת 
1 כפית שמן זית

30 גרם פטריות  שמפיניון, חתוכות לפרוסות 
10 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות
ממרח פסטו 
עלי רוקט / בייבי (או כל מבחר של עלים ירוקים אהובים) 

 

אופן ההכנה:

1. על מחבת קטנה מטגנים את הפטריות עם 1 כפית שמן זית למשך כ 2-3 דקות ומניחים בצד. 
2. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מפזרים על המחבת את הפרמזן. לאחר 30 שניות מוסיפים את הטפיוקה, משטחים לשכבה אחידה ומבשלים למשך 1 דקה. מפזרים מעל קוביות גבינה בולגרית, פטריות ומוסיפים ממרח פסטו. 

3. מנמיכים את הלהבה, מחממים למשך עוד דקה ומוסיפים מעל את העלים הירוקים. 

4. מקפלים את הטפיוקה לחצי ומגישים.

 

בתיאבון!

כמות: 1 טפיוקה

זמן הכנה: 5 דקות

רמת קושי: קל

 

המרכיבים:

80 גרם טפיוקה דליוקה

50 גרם ממרח ריבת חלב

1 בננה, חתוכה לפרוסות דקות

קינמון לפי טעם

 

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את הטפיוקה למחבת טפלון ומשטחים לשכבה אחידה. מבשלים למשך 3 דקות על להבה גבוהה.

2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למחצית הטפיוקה את ממרח ריבת החלב ומעל את פרוסות הבננה וקינמון לפי טעם.

3. מקפלים את הטפיוקה לחצי ומגישים.

בתיאבון!

טפיוקה סלט עוף

כמות: 1 טפיוקה

זמן הכנה: 10 דקות

רמת קושי: קל

 

150 גרם חזה עוף

מלח ופלפל

20 גרם רוטב לפי בחירה (פסטו, מיונז, סרצ'ה, טבסקו..)

ירקות טריים שטופים וחתוכים (חסה, גזר, עגבניות שרי)

אופן ההכנה:

1. צולים למספר דקות את רצועות חזה העוף עם מעט שמן זית על מחבת ומתבלים במלח פלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד שיצטנן.

2. מוסיפים את הטפיוקה למחבת טפלון ומשטחים לשכבה אחידה. מבשלים למשך 3 דקות על להבה גבוהה.

3. סוגרים את האש ומוסיפים למחצית הטפיוקה רוטב, רצועות חזה העוף וירקות חתוכים.

4. מקפלים את הטפיוקה לחצי ומגישים.

בתיאבון!

פיצה משפחתית ללא גלוטן

 

 

המרכיבים

240 גרם טפיוקה דליוקה (3 חפיסות)

2 ביצים

4 כפות שיבולת או קוואקר דק  (40 גרם)

1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.

3 משמנים תבנית פיצה עגולה (קוטר 30 ס"מ) עם שמן זית ומשטחים את התערובת של הדליוקה על התבנית. אופים ב-200

מעלות למשך 15 דקות בתחתית התנור.

4 מוציאים מהתנור, מורחים מעל רוטב לפיצה ומפזרים גבינה ותוספות אהובות (בצל, עגבניות, בזיליקום...).

5 מחזירים את הפיצה לתנור וממשיכים לאפות ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות.

6 חותכים ומגישים מיד. 

 

!בתיאבון 

 

 *אם יש לכם שיבולת שועל בבית בגידל בינוני ניתן לטחון בבלנדר עד קבלת מרקם דק

ממרח הפסטו 

 

זמן הכנה: 5 דקות

רמת קושי: קל

 

המרכיבים:

1 צרור בזיליקום טרי
1/3 כוס אגוזי קשיו
1/3 כוס אגוזי מלך
1/3 כוס שמן זית (אפשר להוסיף יותר, לפי צורך)
½ כפית
1 שן שום

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את עלי הבזיליקום תחת מים זורמים ומייבשים.

2. מוסיפים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד. 

 

 

בהצלחה!